Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Toimimme konsulttina, mutta toteutamme myös asiat käytännössä — yksi ihminen kerrallaan.

 

Strateginen hyvinvointi

Strateginen hyvinvointi lähtee ajatuksesta, että hyvinvointia voidaan mitata ja johtaa kuten mitä tahansa liiketoiminnan osa-aluetta. Se on suunnitelmallista toimintaa, jolle on määritelty selkeät tavoitteet ja jota seurataan säännöllisin mittauksin yksilö- ja yritystasolla. Strateginen hyvinvointi on kiinnostunut työhyvinvoinnin ja liiketoiminnan tehokkuuden välisistä yhtälöistä.

Yritys

Excenta on strategisen hyvinvoinnin palveluyhtiö. Tarjoamme työkaluja hyvinvoinnin mittaamiseen, koulutusta esimiehille hyvinvoinnin johtamiseen ja toimenpiteitä henkilöstön terveys- ja hyvinvointitilanteen parantamiseen.

Excenta tuottaa asiakkailleen mitattavia tuloksia. Toimimme HR:n kumppanina, työkaluna jonka avulla HR voi laatia hyvinvointistrategian tai jalkauttaa työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen valitut toimenpiteet elävään elämään. Henkilöstön terveys- ja hyvinvointitilanteen parantamiseen tarkoitetut palvelumme tuottavat tutkitusti erinomaisia tuloksia.

 

Pohjola Vakuutus osti työhyvinvoinnin ammattilaisen Excentan

Pohjola Vakuutus on ostanut strategisen työhyvinvoinnin palveluyhtiö Excentan yhtiön toimivalta johdolta ja Elisalta. Yrityskauppa vahvistaa Pohjolan uutta hyvinvointiliiketoimintaa ja laajentaa Pohjola Terveyden palveluja yritysasiakkaille.

Lehdistötiedote

Strategisen hyvinvoinnin tila Suomessa 2011


Vuosittain toteutettavan Strategisen hyvinvoinnin tila Suomessa -tutkimuksen tutkijatiimin muodostavat Excenta Oy:n tieteellinen johtaja Ossi Aura, Guy Ahonen, Johtaja, tiedolla vaikuttaminen, Työterveyslaitos sekä emeritus professori Juhani Ilmarinen.

Tutkimuksella selvitetään eri toimialojen yritysten ja julkisen sektorin työnantajien toimintoja henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisessä sekä perehdytään hyvinvointiohjelmien tavoitteisiin, suunnittelumalleihin ja resursointiin yleisellä tasolla.

Tutkimusraportit ja lisätietoa